• Annons

Berika utbildningseffekter med stöd av AI

Berika utbildningseffekter med stöd av AI 1

Artificiell intelligens kan vara en bro. En koppling för att förbättra mänsklig interaktion och anpassa utbildning i enlighet medBerika utbildningseffekter med stöd av AI 2 individuella preferenser och färdigheter. Och samtidigt automatiserar administrativa uppgifter i utbildningsprocessen för att ge mer utrymme för lärande och undervisning. Data är här det AI-språk för att få allt att fungera.

Det sista först, processen med att betygsätta hemarbete, uppsatser och studentaktiviteter är evigt och extremt tidskrävande för lärare. Med AI-lösningarna som är på väg kommer det snart att vara en sak från det förflutna, något som hörde till industriåldern, men inte längre. Där lärare istället kan fokusera på kvalitativ undervisning och individuellt utvecklingsstöd. Idag kan exempelvis flervalsfrågor och ifyllningsuppgifter automatiseras. Men snart kommer denna automatisering även att omfatta utvärdering av uppsatser och andra uppgifter med öppna svar med AI som assistent eller ersättning för mänsklig utvärdering. På vår plattform där du kan skapa interaktiva böcker, Storyteller on eLearningworld, ingår en uppsatsmodul i de tjänster som riktas mot utbildningsorganisationer. Den ger studenter feedback på vad de skriver i realtid. Tjänsten Storyteller LearningLab kommer att lanseras under hösten 2018, och Storyteller On Demand-tjänsten är tillgänglig nu.

Men förutsättningarna för artificiell intelligens i utbildningen går mycket längre. Intelligenta handledningssystem som är mest användbara utanför klassrummet är en applikation som kan minska lärarnas arbete kring formell feedback till studenter, både administrativ och pedagogisk. Där lärare istället kan fokusera på den mer mänskliga interaktionen av kvalitativ feedback och personanpassad undervisning. Detta förstärker möjligheten till att anpassa pedagogiken till olika inlärningssätt och tar lärandet till nästa nivå. Vi på eLearningworld Europe AB avser att vara en del av denna utveckling.

Författad av
LarsGöran Boström©

Bookmark the permalink.

Comments are closed.